Het beste voor werkgever en werknemer

Ongeveer 20 procent van de mensen gaat met veel plezier naar zijn of haar werk. Nog eens 20 tot 25 procent heeft weinig positieve maar ook weinig negatieve gevoelens ten opzichte van de functie die hij of zij momenteel bekleed. Dat betekent dat ruim 50 procent van de mensen met negatief staat ten opzichte van zijn of haar werk.

Dat is een probleem voor zowel werknemer als werkgever. Het is namelijk erg simpel: iemand die met plezier naar zijn werk gaat is productiever, loyaler en gelukkiger dan iemand die geen plezier beleeft aan zijn werk.

Voor werknemers en werkgevers
De EigenWijzer is een online tool die kijkt naar je niet-cognitieve vaardigheden (karakter). Na het maken van de test heb je inzicht in je sterke karaktereigenschappen en wat voor soort werk daar goed bij past. De uitslag van de test koppelt je karakter aan bijvoorbeeld communicatie binnen een bedrijf of hoe je graag samenwerkt (of juist niet). 

De EigenWijzer is bijzonder geschikt wanneer werkgevers op zoek zijn naar nieuw personeel. Wanneer het profiel is opgesteld kunnen werkgevers de potentiële kandidaten de test laten maken en kijken op hij of zij geschikt is op basis van zijn of haar karakter. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer iemand werk doet dat past bij zijn of haar sterke karaktereigenschappen dat niet alleen de arbeidsproductiviteit stijgt maar mensen zich ook veel gelukkiger voelen en daardoor langer blijven. Een win-win-situatie dus voor zowel werknemer als werkgever.

Interesse in de EigenWijzer? Neem dan contact met ons op.

Sluit Menu